Anti-graffiti (AGS) kurser

OBS! Kursen är fulltecknad men vid eventuella återbud kontaktas de som anmält sig till vår reservlista.

Varför utbildning i klottersanering?

Den som drabbas av graffiti vill alltid att den ursprungliga ytan skall återställas till sitt ursprungliga utseende. Det kräver god kännedom om färger, ytor, metoder, utrustning och kemikalier. En klottersanering skall lösa ett problem och inte skapa ett nytt. Den enda garantin för ett bra resultat är kunskap.

Kursmål

Att erhålla grundläggande kunskaper i hur man planerar och genomför en klottersanering och klotterskyddar. Kännedom om olika ytor och klotterfärger. Kännedom om miljö- och hälsoaspekter samt transportregler för Farligt Gods av kemikalier.

Prov/Diplomering

Varje kurs avslutas med ett arbetshäfte där deltagarna arbetar på egen hand. Efter genomgånget arbetshäfte diplomeras deltagarna.

Kursdatum – 2019

  • 10-12 april

Varje kurs pågår i 3 dagar och inkluderar 2 övernattningar. Plats: Viktoria Hotell och konferans i Uppsala. Kursprogram och tider: Vi börjar dag 1 med samling och kaffe kl. 9.00. Vi håller på till ca 17.00 dag 1 och 2. Avslutning dag 3 ca kl 14:30.

 


Kursupplägg

Dag 1 – blir det bara teori. Det första passet handlar om graffitins historia, från historisk tid till nutid. Samhällets syn, etc. Det andra och längsta passet är om hur man avlägsnar klotter, kunskap om olika klotterfärger, ytor (svåra och lätta). Vi kommer också att gå igenom olika produkter och deras verkan, samt lite lätta kemikunskaper som ni kommer att ha nytta av i ert jobb. Därefter några timmars ledighet innan middagen tar vid. Efter middagen blir det tillfälle för de sugna att koppla av med lite bastu (och tilltugg).

Dag 2 – är mest inriktad på praktik (både ute och inne) och lite teori på eftermiddagen om klotterskydd. Varför klotterskydda?

Dag 3 – blir det teori om miljö och hälsa. Hur läser man, och vad är egentligen ett säkerhetsdatablad? Lite praktik om klotterskydd hinner vi också med innan det till sist blir dags för det skriftliga provet och diplomering.


Om praktikövningarna

All praktik har vi på vår övningsgård i anslutning till Trion Tensids lokaler i Uppsala. Där har vi de ytor som det klottras mest på representerade, svårsanerade som lättsanerade. Ytorna är nedklottrade med färger som är lätta att ta bort och färger som är nästintill omöjliga. Några ytor är klotterskyddade och andra inte, precis som det är i verkligheten.

Som kursdeltagare får Du en snabb överblick av vilka metoder som behövs för olika kombinationer av ytor och klotter, behov av utrustning och resultat. Skillnaden att sanera från skyddade och oskyddade ytor och mycket mera. Med övningsgården intill Trion Tensid är vi dessutom väderoberoende – det är svårt att lära sig något om man tvingas stå under regn i flera timmar.

Vi kan givetvis erbjuda klottersanering på objekt ute på ”stan” om man så önskar. Förutom att vädret kan ställa till problem är vår uppfattning att kursdeltagarna riskerar att få en alldeles för snäv erfarenhet från en enda typ av yta och ett begränsat antal färger. Vid företagsanpassade kurser som inte är i Uppsala sker praktiken däremot ofta på ”skarpa” objekt.


Övrig info

Deltagarantal
Max 15 deltagare per kurstillfälle.
I och med att det ingår praktik, se till och ta med oömma kläder, overall och stövlar.

Måltider  (meddela på anmälan om ev. matallergi)

Dag 1 Kaffe, lunch, kaffe, middag.
Dag 2 Frukost, kaffe, lunch, kaffe, middag.
Dag 3 Frukost, kaffe, lunch, kaffe.
Kursledare

William Stomilovic samt annan personal från Trion Tensid.

Vår policy är att omfatta kursens samtliga moment med egen personal. För Trion Tensid är det viktigt att visa sina kunder och kursdeltagare att all kunskap om klottersanering, klotterfärger, materiallära, kemi, metoder, utrustning, skyddsutrustning, lagstiftning, transporter m.m. finns inom Trion Tensid. Vi ger våra kunder och kursdeltagare en samlad helhet, kunskap och trygghet. Det är inte minst viktigt när ett problem inträffar och en hotande reklamation riskerar att uppstå att ha en trygg partner med all kunskap under samma tak.

Kursadministratör
Gun Hansen  Tel: 018- 156190

Pris: 8 495 SEK
I priset ingår kursavgift, logi samt måltider, kurslitteratur, övningsobjekt.

Pris exklusive logi & middag på kvällarna: 6 150 SEK /person

OBS!Anmälan är bindande.

Till Anmälan